Sitne PAPRIKE sa ŠARGAREPOM i peršunom: Napravite zimnicu BEZ KONZERVANSA, omiljeni recept među domaćicama

Lana Vidović Vesti 20.09.2022 13:45 0

Za ovu zimnicu su vam potrebne sitne paprike i još samo nekoliko sastojaka

Sitne PAPRIKE sa ŠARGAREPOM i peršunom: Napravite zimnicu BEZ KONZERVANSA, omiljeni recept među domaćicama

Printscreen/Youtube

 

Sastojci:

  • 2kg sitnijih paprika
  • 1,5l vode
  • 200ml alkoholnog sirćeta 9%
  • 150ml ulja
  • 3 supene kašike šećera
  • 3 supene kašike soli
  • 2 ravne kafene kašičice bibera u zrnu
  • 2 veće šargarepe iseckane na kolutiće
  • 1 glavica belog luka iseckana
  • sveži peršun

Priprema:

Paprike očistiti zatim ih potapati u vodu gde smo stavili sirće, ulje, so, šećer i biber da malo omekšaju. Ređati u tegle uz dodavanje sargarepe, peršuna i belog luka. Naliti tegle vodom gde su se paprike barile. Izvršiti pasterizaciju. Prijatno!

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)