Žene u Srbiji masovno spremaju DOMAĆU ADŽIKU: Recept koji je preko noći postao POPULARAN, preti da naruši popularnost AJVARA

Vesti 09.09.2022 13:02 0

Adžika tradicionalno dolazi iz Gruzije i podleže različitim varijacijama. Nama se ova najviše dopala

Žene u Srbiji masovno spremaju DOMAĆU ADŽIKU: Recept koji je preko noći postao POPULARAN, preti da naruši popularnost AJVARA

Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 2 kg slatke crvene paprike
  • 750 g paradajza
  • 150 g šargarepe
  • 120 g korena rena
  •  veze peršunovog lista
  •  koren celera 50 g
  •  70g belog luka
  • 100ml ulja
  • 30 g šećera
  • 30g soli
  •  150ml sirćeta
  • vinobran
  • 50 g korijandera po želji

Priprema:

Paradajz operite, oljuštite i narendajte. Papriku operite, uklonite peteljke i isecite na kolutove.Sipajte paradajz u šerpu sa debelim dnom, dodajte paprike. Dodajte suve začine i sitno narendan ren, šargarepu, celer, sirće i vinobran, pa upalite vatru na srednju i kuvajte oko sat i po uz stalno mešanje. Dodajte sitno iseckane sveže začine, izgnječeni beli luk i kuvajte još 10 minuta. Korijander dodajte samo ako ste ljubitelj ovog začina.

Blenderom sameljite proizvode i rasporedite ukusnu zimnicu u tegle. Otprilike ćete dobiti 3 do 4 tegle.

PRIJATNO!

Komentari (0)
Loading