Žene u Srbiji masovno spremaju DOMAĆU ADŽIKU: Recept koji je preko noći postao POPULARAN, preti da naruši popularnost AJVARA

Izvor: Ž. T. Vesti 09.09.2022 13:02 0

Adžika tradicionalno dolazi iz Gruzije i podleže različitim varijacijama. Nama se ova najviše dopala

Žene u Srbiji masovno spremaju DOMAĆU ADŽIKU: Recept koji je preko noći postao POPULARAN, preti da naruši popularnost AJVARA

Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 2 kg slatke crvene paprike
  • 750 g paradajza
  • 150 g šargarepe
  • 120 g korena rena
  •  veze peršunovog lista
  •  koren celera 50 g
  •  70g belog luka
  • 100ml ulja
  • 30 g šećera
  • 30g soli
  •  150ml sirćeta
  • vinobran
  • 50 g korijandera po želji

Priprema:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

Paradajz operite, oljuštite i narendajte. Papriku operite, uklonite peteljke i isecite na kolutove.Sipajte paradajz u šerpu sa debelim dnom, dodajte paprike. Dodajte suve začine i sitno narendan ren, šargarepu, celer, sirće i vinobran, pa upalite vatru na srednju i kuvajte oko sat i po uz stalno mešanje. Dodajte sitno iseckane sveže začine, izgnječeni beli luk i kuvajte još 10 minuta. Korijander dodajte samo ako ste ljubitelj ovog začina.

Blenderom sameljite proizvode i rasporedite ukusnu zimnicu u tegle. Otprilike ćete dobiti 3 do 4 tegle.

PRIJATNO!

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
15. 02. 2025 08:20

POMOĆ U MENOPAUZI NA BILJNOJ BAZI

img
19. 02. 2025 08:43

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

img
13. 12. 2024 10:10

SuPer rasprodaja u PerSu! Popusti do 50% sve do isteka zaliha!

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Komentari (0)