Jesen nam je na pragu a sa njim dolazi i pravljenje zamnice. Sve to zahteva vreme i ogroman trud ali se na kraju isplati jer ćete imati zdravu salatu tokom cele godine.
Paprika je glavna zvezda zimnice, od nje se pravi ajvar, pinđur, pečene paprike, ali ni paradajz nije loš. Predlažemo vam da isprobate pikantni paradajz iz tegle koji će vas oduševiti, pogotovo ako ste ljubitelj ljutkaste hrane.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Sastojci:
1,2 kg duguljastog paradajza
jedna glava belog luka
ljute papričice
jedna paprika šilja
veza peršuna
lovorov list
jedna kašičica šećera za svaku teglu
jedna kašičica soli za svaku teglu
Video:
Priprema:
Paradajzu isecite vrh, a zatim očistite beli luk i čenove stavite u blender. Dodajte peršun, papriku kojoj ste izvadili semenke, ljuti papričicu i dobro izblendirajte. U sterilisane tegle stavite lovorov list, pa poređajte paradajz, preko stavite malo smese od paprika i luka, pa prelijte vrućom vodom. Sipajte u svaku teglu šećer i so, pa tegle stavite u šerpu sa vodom na čije dno ste stavili krpu i poklopite. Kuvajte 15 minuta, pa izvadite i dobro zatvorite poklopac. Čuvajte u frižideru.