Kada pomisimo na leto prva asocijacija je lubenica i njen savršen osvežavajuć ukus. Kada dođu hladni zimski dani često je se setimo i poželimo da je opet jedemo, sada uz ovaj recept to je i moguće.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
600 g kore lubenice
sok od 1 limete + kora
Priprema:
Uzmite koru i uz pomoć ljuštilice uklonite zeleni deo. Ostatak iseckajte na sitne kockice i stavite u veću šerpu. Pospite šećerom, dodajte sok i koricu limete i stavite da se kuva na laganoj vatri 45 minuta. Nakon toga sipajte u čiste tegle i ostavite da se ohladi.