Sultanova sarma (RECEPT): Kremasta poslastica koja se ne peče, svi će je voleti

K.Ć. Vesti 16.08.2022 16:45 0

Sprema se brzo, a može se jesti odmah

Sultanova sarma (RECEPT): Kremasta poslastica koja se ne peče, svi će je voleti

Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 150 gr šećera
  • 100 gr gustina
  • 70 gr brašna
  • 30 gr kakaoa
  • 200 gr kokosa
  • 50 gr margarina
  • 250 ml slatke pavlake

Priprema:

Izmešati gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i 300 ml mleka. Ostatak mleka staviti da provri, a u međuvremenu u veliki pleh (od rerne) posuti sav koks i ravnomerno ga rasporediti.

Kada mleko provri, zakuvajte razmućeni gustin i sve skuvajte u jednoličnu, glatku masu. Kada je masa kuvana, sklonite sa vatre, dodajte margarin i sve ponovo sjedinite.

Izlijte puding ravnomerno preko kokosa, vodeći računa da se kokos ne podiže.

Puding potom ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa ga stavite u frižider na pola sata.

Slatku pavlaku umutite, pa nanesite preko ohlađenog pudinga.

Potom isecite puding na jednake trake, a onda trake prepolovite. Svaku traku uvijte u pužić odnosno sarmu, pa ga dodatno uvaljajte u kokos.

Slatke sarme čuvajte u frižideru do služenja.

Prijatno!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading