Spolja HRSKAV, a unutra mekan kao JASTUK: Evo kako se pravi popularni FRANCUSKI mini BAGET

Andrea Orlandić Vesti 07.10.2021 10:42 0

Ako niste raspoloženi da idete do prodavnice po ovom vetru, sada je prava prilika da se oprobate u kuhinji i umesti nešto novo

Spolja HRSKAV, a unutra mekan kao JASTUK: Evo kako se pravi popularni FRANCUSKI mini BAGET

pixabay

Mekani i veoma ukusni mini bageti.

Potrebno je: 500 g brašna, 30 g mekog maslaca, 1 kašičica suvog kvasca, 1 kašika šećera, 1,5 kašičica soli, 100 ml mleka, 200 ml vode, 1 kašika sirćeta

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Za premazivanje: malo mleka semenke, po želji

Priprema:

Brašno pomešati sa svim suvim sastojcima, dodati mlaku vodu, meko, maslac i sirće i dobro umesiti da se sve lepo sjedini.

Ostaviti na toplo da se udvostruči volumen. Pripremiti pleh obložen papirom za pećenje.

Testo izručiti na malo brašna, kratko izraditi i podeliti na tri jednaka dela.

Oblikovati svaki deo kao veću kiflu i malo odozgo zaseći nožem na par mesta, pa staviti na pleh.

Pustiti da odstoje 20 minuta.

Premazati svaki mlekom, posuti semenkama po želji i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Prijatno!

Komentari (0)