Napunite teglu LUBENICOM i spremite savršenu ZIMNICU: Uživajte u LETNJEM ukusu tokom cele godine

K.Ć. Vesti 08.08.2022 19:00 0

Lubenica je jedno od omiljenih letnjih voća u Srbiji

lubenica

Shutterstock

Da li želite da uživate u njegovom slatkom ukusu i zimi? Ništa teško. Samo probajte italijanski recept. Vreme pripreme je samo 15 minuta. 

Ovo zdravo povrće je bogato vitaminom C i vitaminom A, koji nam pomažu da ostanemo zdravi. Sada možete posegnuti za njim čak i zimi!

Potrebni sastojci

  • 4 kg lubenice 
  • Aromatični biber u granulama (crni biber, ružičasti biber, beli biber, zeleni biber) 
  • 2 kašike šećera za svaku teglu 
  • 1 kašika semena komorača 
  • 1 kašika limuna za svaku teglu 
  • 1 kašika sode bikarbone 
  • 1 kašika soli za svaku teglu 
  • Ključala voda 

Priprema

Prvo očistite lubenicu sa malo sode bikarbone i četkicom za zube. Zatim je operite pod tekućom vodom i osušite papirnim ubrusom. 

Režemo je (bez ljuštenja) na manje kriške i ređati u čiste i suve  tegle od 3 litra. 

Sledeći korak. U tegle sipajte ključalu vodu, zatvorite poklopcima i ostavite da odstoji  15 minuta na sobnoj temperaturi. 

Nakon ovog vremena, prospemo vodu i dodamo šećer, so, limunsku kiselinu, seme komorača i aromatični biber. 

Na kraju, tegle ponovo napunite ključalom vodom i zavrnite poklopce. Okrenite tegle naopako i umotajte ih u debelo ćebe ili peškir. Čekamo da se konzerve potpuno ohlade (oko 20-24 sata).  I spremno je! Lubenice možemo čuvati godinu dana na hladnom i suvom mestu. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading