Da li želite da uživate u njegovom slatkom ukusu i zimi? Ništa teško. Samo probajte italijanski recept. Vreme pripreme je samo 15 minuta.
Ovo zdravo povrće je bogato vitaminom C i vitaminom A, koji nam pomažu da ostanemo zdravi. Sada možete posegnuti za njim čak i zimi!
Potrebni sastojci
- 4 kg lubenice
- Aromatični biber u granulama (crni biber, ružičasti biber, beli biber, zeleni biber)
- 2 kašike šećera za svaku teglu
- 1 kašika semena komorača
- 1 kašika limuna za svaku teglu
- 1 kašika sode bikarbone
- 1 kašika soli za svaku teglu
- Ključala voda
Priprema
Prvo očistite lubenicu sa malo sode bikarbone i četkicom za zube. Zatim je operite pod tekućom vodom i osušite papirnim ubrusom.
Režemo je (bez ljuštenja) na manje kriške i ređati u čiste i suve tegle od 3 litra.
Sledeći korak. U tegle sipajte ključalu vodu, zatvorite poklopcima i ostavite da odstoji 15 minuta na sobnoj temperaturi.
Nakon ovog vremena, prospemo vodu i dodamo šećer, so, limunsku kiselinu, seme komorača i aromatični biber.
Na kraju, tegle ponovo napunite ključalom vodom i zavrnite poklopce. Okrenite tegle naopako i umotajte ih u debelo ćebe ili peškir. Čekamo da se konzerve potpuno ohlade (oko 20-24 sata). I spremno je! Lubenice možemo čuvati godinu dana na hladnom i suvom mestu.
BONUS VIDEO