Zbog ove greške, vaš stan je PRETOPAO: Evo kako to da izbegnete, naučite par trikova i brzo rashladite vaš dom

K.Ć. Vesti 04.08.2022 16:30 0

Visoke temperature su užasavajuće za stanovnike gradova

Zbog ove greške, vaš stan je PRETOPAO: Evo kako to da izbegnete, naučite par trikova i brzo rashladite vaš dom

Shutterstock

Lekari upozoravaju da starije osobe i deca ne smeju da izlaze iz kuće na vrućini u periodu od 11 do 16 časova. Nažalost, ponekad su zagušljivost i vrućina u stanu naša krivica.

Mnogi ljudi pokušavaju da se izbore sa toplotom i sličnim stvarima tako što ih prave promaju. Nažalost, ako je temperatura napolju viša nego unutra, imamo suprotan efekat. Vrući vazduh ulazi kroz otvorene prozore i kuća postaje još toplija.

Leti bi bilo najbolje da se prozori uopšte ne otvaraju tokom dana. Ovo treba da uradimo samo kasno uveče i zatvorimo ih pre nego što počne da se zagreva ujutru. Zahvaljujući tome, imamo priliku da održavamo prijatnu temperaturu unutra.

Jedan od glavnih uzroka toplote u stanu, osim provetravanja tokom dana, je kuvanje i pečenje. U idealnom slučaju, trebalo bi da ih svedete na minimum. Leti to nije teško jer imamo dosta svežeg voća i povrća. Oni su najzdraviji sirovi. U vrelim danima, umesto čaja ili kafe, vredi preći na salate i vodu za piće.

Televizori i kompjuteri takođe emituju mnogo toplote. Razmislite kada treba da ih uključite. Veče uz knjigu može biti jednako zanimljivo kao i ono sa serijom.

Kako drugačije možemo zaštititi svoj stan od pregrevanja? Ukloniti tepihe. Mnogo je hladnije sa golim podovima.

Jedan od najefikasnijih načina za sprečavanje toplote kod kuće je postavljanje roletni. Ako to nije opcija, isprobajte ovaj jednostavan trik. Pokrijte prozore ćenetom.

Zanimljiv patent za snižavanje temperature u prostoriji je da stavite flašu sa smrznutom vodom pored ventilatora. Međutim, zapamtite da ne idete u krevet sa uključenim ventilatorom. Možda izgleda primamljivo, ali negativno utiče na naše telo.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading