Pravi kolač za ono kada vam se baš jede nešto slatko a baš bi bilo dobro da bude brzo.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Malo posla, malo prljavih sudova…i što je najvažnije – ekspresna i ukusna poslastica. Za sve ljubitelje maka ovo će biti pun pogodak.
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 čaša šećera (čaša od jogurta)
- 1 čaša ulja
- 2 čaše brašna
- 1 vanilijin šećer
- rendana korica limuna
- 200 g mlevenog maka
- 200 g čokolade
- 2 kisela mleka
Priprema:
Prvo umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, ulje, pomešan mak sa kiselim mlekom. Na kraju dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilijin šećer i koricu limuna. Dobijenu smesu izlijte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni. Čačkalicom proverite kada je gotovo. Gotov kolač preliti istopljenom čokoladom, po želji.
Jaca
05.10.2021 16:08U naslovu pise ....kolac sa jogurtom,u daljem tekstu se nigde ne spominje jogurt( sem case od jogurta🙃)