Kada se zaželimo detinjstva, prvo što ćemo uraditi jeste da ćemo spremiti neko jelo, koje nas vraća godinama unazad.
Uštipci su baš takva hrana. Iako dosta liče na krofme, njihova forma je jednostavna. Mogu da se služe i slatki i slani, ali ovaj recept je potpuno drugačiji. Prave od krompira, a pune kuvanim jajima i lukom
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sastojci:
Četiri krompira
jedno jaje
200 ml vode u kojoj se kuvao krompir
jedna kašičica šećera
osam g suvog kvasca
550 g brašna
1 kašičica soli
Za punjenje:
Šest jaja
40 g putera
Priprema:
Krompir skuvajte, pa ga izgnječite. Dodajte jaje i promešajte. Sipajte vodu u kojoj se kuvao krompir i dobro sjedinite. Zatim dodajte šećer i suvi kvasac, promešajte, pa postepeno sipajte prosejano brašno i so. Umesite meko testo koje se ne lepi za prste, pa ga stavite u nauljenu posudu i poklopite. Ostavite da odmori sat vremena. U međuvremenu skuvajte jaja i iseckajte kada se prohlade, a isecite i mladi luk. Pomešajte, pa posolite i pobiberite, a zatim dodajte istopljeni puter. Opet dobro sjedinite. Na pobršnjenoj površini podelite testo na 2 jednaka dela, a zatim i svaki deo na 8 delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu razvucite i sipajte kašiku punjena, pa zatvorite spajajući vrhove testa i opet oblikujte lopticu. Pržite u vrelom ulju i vadite na ubrus da se ocede.
BONUS VIDEO