Jasno je da su vlakna u ishrani veoma bitan faktor koji štiti od raznih bolesti. Pomažu da se održi zdrav nivo šećera u krvi, u snižavanju holesterola i smanjenje rizika od karcinoma creva.
Obično je slučaj da se žene najviše goje nakon svoje 40. godine života, a ako dodate ove namirnice U, to neće biti i vaš slučaj.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Brokoli se smatraju super-hranom, zato što sadrže najveći broj hranljivih sastojaka koncentrisanih u maloj masi. Uz karfiol i prokule, ovo povrće je jedan od najbogatijih izvora antioksidanata poput vitamina C i K. Sadrži i folate, natrijum i gvožđe.

Shutterstock
Bobičavo voće kao što su kupine, maline, jagode i borovnice - sve češće nazivano šumsko voće - može biti značajan izvor vlakana. Na primer, u šolji malina ima 6, a u šolji jagoda 7 grama ovih važnih sastojaka.

pixabay
Za doručak pojedite činiju šumskog voća, za ručak servirajte čorbu od sočiva, a za večeru - brokoli! Time ćete učiniti mnogo za svoje zdravlje, ali i za vitku liniju.
BONUS VIDEO