Jasno je da su vlakna u ishrani veoma bitan faktor koji štiti od raznih bolesti. Pomažu da se održi zdrav nivo šećera u krvi, u snižavanju holesterola i smanjenje rizika od karcinoma creva.
Obično je slučaj da se žene najviše goje nakon svoje 40. godine života, a ako dodate ove namirnice U, to neće biti i vaš slučaj.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Brokoli se smatraju super-hranom, zato što sadrže najveći broj hranljivih sastojaka koncentrisanih u maloj masi. Uz karfiol i prokule, ovo povrće je jedan od najbogatijih izvora antioksidanata poput vitamina C i K. Sadrži i folate, natrijum i gvožđe.

Shutterstock
Bobičavo voće kao što su kupine, maline, jagode i borovnice - sve češće nazivano šumsko voće - može biti značajan izvor vlakana. Na primer, u šolji malina ima 6, a u šolji jagoda 7 grama ovih važnih sastojaka.

pixabay
Za doručak pojedite činiju šumskog voća, za ručak servirajte čorbu od sočiva, a za večeru - brokoli! Time ćete učiniti mnogo za svoje zdravlje, ali i za vitku liniju.
BONUS VIDEO