Kuvari znaju, ali NE ŽELE da otkriju: Tajna sočnog i aromatizovanog BELOG MESA, krije se u jednom triku

Lana Vidović Vesti 29.09.2021 15:36 0

Ne mora da bude suvo i tvrdo, postoji genijalan trik

Kuvari znaju, ali NE ŽELE da otkriju: Tajna sočnog i aromatizovanog BELOG MESA, krije se u jednom triku

Printscreen/Youtube

Jedna od najvećih kulinarskih misterija jeste kako pripremiti pileće ili ćureće belo meso, a da bude sočno i meko. Ovi komadi mesa su "ispošćeni", ne sadrže masnoću koja se, kada se peče otapa i tako daje meso mekoću i softanost. 

U ovom slučaju domaćice pribegavaju razbim trikovima, pa tako meso drže u "pacu" i po 12 sati, premazuju ga majonezom, zalivaju uljem i slično... I dok je možda meko dok je toplo, čim se ohladi meso ponovo postaje tvrdo i suvo. 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Iskusne domaćice će vam rećoi i da je greška u tome što kupujete zamrznutu piletinu. Tokom ovog procesa meso se suši i gubi veći deo sadržaja vode, zbog čega je kasnije suvo kada se ispeče. 

Međutim, postoji jedan trik za koji znaju samo iskusni kuvari, a koji je ključni razlog zbog kojeg je piletina u restoranu uvek tako sočna...

- Pileće belo meso će biti izuzetno sočno ako mu pod kožu staviti komadiće putera pomešanog začinskim biljem i u avanu usitnjenim belim lukom. Tek kada ga tako pripremite, pecite ga u zagrejanoj rerni - savetuju profesionalni kuvari i predavači škole kulinarstva "Chefshows by Novikov".

Komentari (0)