Jedna od najvećih kulinarskih misterija jeste kako pripremiti pileće ili ćureće belo meso, a da bude sočno i meko. Ovi komadi mesa su "ispošćeni", ne sadrže masnoću koja se, kada se peče otapa i tako daje meso mekoću i softanost.
U ovom slučaju domaćice pribegavaju razbim trikovima, pa tako meso drže u "pacu" i po 12 sati, premazuju ga majonezom, zalivaju uljem i slično... I dok je možda meko dok je toplo, čim se ohladi meso ponovo postaje tvrdo i suvo.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Iskusne domaćice će vam rećoi i da je greška u tome što kupujete zamrznutu piletinu. Tokom ovog procesa meso se suši i gubi veći deo sadržaja vode, zbog čega je kasnije suvo kada se ispeče.
Međutim, postoji jedan trik za koji znaju samo iskusni kuvari, a koji je ključni razlog zbog kojeg je piletina u restoranu uvek tako sočna...
- Pileće belo meso će biti izuzetno sočno ako mu pod kožu staviti komadiće putera pomešanog začinskim biljem i u avanu usitnjenim belim lukom. Tek kada ga tako pripremite, pecite ga u zagrejanoj rerni - savetuju profesionalni kuvari i predavači škole kulinarstva "Chefshows by Novikov".

Kongres MIND – AI u medicini: Istražite Budućnost Medicine i Veštačke Inteligencije MIND 2025

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

Prvi snimci iz Moskve! Pogledajte kako je predsednik Vučić dočekan na aerodromu, ruski mediji uživo prenosili njegov dolazak! (VIDEO)

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Pakleni plan blokadera! Najavljuju protest ispred svih opština po Srbiji i totalnu blokadu! (FOTO)

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs
