Međutim, treba napomenuti da ova činjenica ne znači da morate potpuno izbegavati da je jedete. „Sva hrana, uključujući sir, može se konzumirati u umerenim količinama“, rekao je nutricionista Tobi Amidor u intervjuu za časopis "Eat This, Not That".
Međutim, neki sirevi sadrže veliku količinu zasićenih masti, što može negativno uticati na naše zdravlje. Iz tog razloga, mnogi nutricionisti smatraju da je plavi, odnosno "buđavi" sir najnezdraviji. Dakle, 135 grama plavog sira sadrži 35 grama zasićenih masti, što ga, kao što je već pomenuto, čini jednim od najnezdravijih sireva koje možete izabrati. Ishrana bogata zasićenim mastima povezana je sa povećanim nivoom LDL holesterola, što povećava rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, rekao je on. Jedenje velikih porcija plavog sira može dovesti do povećanja telesne težine. Smernice o ishrani za Amerikance 2020 - 2025 (DGA) navode da dnevna ishrana ljudi ne bi trebalo da sadrži više od 10 procenata zasićenih masti.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
BONUS VIDEO

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

Prolećne alergije: Tiha epidemija savremenog života – Kako olakšati neprijatne simptome?

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu
ADMIRALBET VAM POKLANJA 50% BONUSA SVAKOG DANA

Kongres MIND – AI u medicini: Istražite Budućnost Medicine i Veštačke Inteligencije MIND 2025

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs
