Samo 2 SASTOJKA i prstohvat strpljenja: Evo zašto je SLATKO OD JAGODA ponovo postalo HIT!

Sanja Jakšić Vesti 07.07.2021 15:31 0

Naše bake nekada ne bi propustile nijednu sezonu a da ne napune nekoliko tegli zimciom u kojoj bismo uživali tokom cele naredne godine.

Samo 2 SASTOJKA i prstohvat strpljenja: Evo zašto je SLATKO OD JAGODA ponovo postalo HIT!

unsplash.com

Na sam pomen slatkog od jagoda, u mislima nam se stvori slika čudesnog bakinog špaiza iz detinjstva i brižljivo upakovanih tegli, dok nam se na licu spontano razvuče osmeh.

Iako danas radije odemo do supermarketa i kupimo džemove, ajvare, marmelade, nekako ipak znamo da je "ono bakino slatko" nepojmljivo bolje, ukusnije i mnogo zdravije. Mnoge food blogerke počele su da ukrašavaju društvene mreže jednim starinskim specijalitetom, a za koji vam je potrebno bukvalno dva sastojka i malo vremena za pripremu. Ukus je, kako kažu, zaista verodostojan poput autentičnih bakinih recepata!

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

SLATKO OD JAGODA 

SASTOJCI:

  • 1 kg jagoda
  • 1. 550 kg šećera
Samo 2 SASTOJKA i prstohvat strpljenja: Evo zašto je SLATKO OD JAGODA ponovo postalo HIT!

 

 

PRIPREMA:

Jagode najpre očistiti, pa potom dobro oprati. Ostaviti ih u posudi sa vodom oko pola sata, a zatim
ocediti. Uzeti veliku šerpu i ređati najpre red jagoda, potom deo šećera. Ponavljati postupatk dok se ne utroše svi sastojci. Poklopiti šerpu i ostaviti u frižider da odstoji preko noći. Tada će voće da pusti
svoj sok, tako neće biti potrebe da dodajtete još vode.

Sutradan staviti šerpu na ringlu i podesiti najjaču temperaturu. Kada provri, smanjiti vatru i dobro protresti šerpu. Skidati penu kašikom ili kutlačom kad god se napravi. Nikako ne bi trebalo mešati jer će se na taj način voće raspasti u toku kuvanja. Slatko je gotovo onda kada sirup postane dovoljno gust. Vreme kuvanja zavisi od količine voća. Kada vrhom kašike pređete po slatkom, a ostane gust trag, slatko je gotovo. Skloniti slatko sa ringle, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Vratiti slatko na ringlu i pustiti da
ponovo proključa, zatim ga ponovo pokriti krpom. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Slatko
sipati u čiste sterilisane tegle i dobro zatvoriti.

 

img
15. 03. 2025 22:43

SVEOBUHVATNA OPERACIJA: Amerikanci počeli bombardovanje, desetine mrtvih (FOTO/VIDEO)

img
13. 12. 2024 10:10

SuPer rasprodaja u PerSu! Popusti do 50% sve do isteka zaliha!

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
15. 02. 2025 08:20

POMOĆ U MENOPAUZI NA BILJNOJ BAZI

img
19. 02. 2025 08:43

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Komentari (0)