Bliži se jesen i domaćice uveliko razmišljaju o pripremi zimnice. Ovaj period godine idealan je za domaću zimnicu od voća i povrća bilo ukiseljenog, kuvanog, pečenog ili pasiranog. Iako sada sve teglice mogu da se kupe u supermarketima i pijacama, ipak domaćice kod nas vole same da naprave specijalitete za zimu po tradicionalnim receptima, koji se prenose s kolena na koleno.
Međutim, kada prvi put pravite zimnicu verovatno se pitate koliko je potrebno staviti vode, a koliko sirćeta. Ako se odlučite da kiselite povrće za na primer mešanu salatu, ono što vam je potrebno je sirće, voda, so, biber, šećer i naravno povrće po izboru.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
U mešanu salatu možete staviti karfiol, šargarepu, paprike i krastavce. Povrće dobro operite i isecite na komade, u šerpu dodajte sirće, so, biber, šećer i vodu.
Odnos vode i sirćeta za zimnicu je 4:1 (na 4 litra vode ide 1 litar sirćeta), a ostali začini idu po želji. Nakon sečenja, željeno povrće stavite u tegle i prelijte vrućim prelivom. Kada se ohladi stavite u frižider i nakon 24h je spremno za jelo.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO