TRADICIONALNE ŠNENOKLE: Pravila ih je MIlena Dravić u "METLI BEZ DRŠKE", a ovo je naš OMILJENI RECEPT!

Izvor: Ž. T. Vesti 12.02.2022 13:44 2

Šnenokle su desert francuskog porekla, ali kod nas već imaju tradiciju

TRADICIONALNE ŠNENOKLE: Pravila ih je MIlena Dravić u "METLI BEZ DRŠKE", a ovo je naš OMILJENI RECEPT!

Printscreen/Youtube

Mlade domaćice ih izbegavaju, jer veruju da je priprema komplikovana. Zapravo je jako prosto, a gotovo sve sastojke verovatno imate u kući.

SASTOJCI:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

 

  • litar mleka
  • 4 jajeta
  • 6 kašika šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 2 pune kašike brašna

Priprema

Odvojiti žumanca od belanaca. Sipati mleko u šerpu sa debelim dnom i uključiti ringlu na srednju jačinu. Dok se mleko greje, veoma čvrsto umutiti belanca. Koristiti prvo malu brzinu na mikseru, pa tek onda bržu. Taman dok mleko počne da struji, belanca će biti umućena. Smanjiti jačinu ringle na najmanje i u mleko koje struji supenom kašikom ubacivati knedle od ulupanih belanaca. Kad počnu da narastaju, okrenuti ih da se skuvaju i sa druge strane.Gotove knedle rešetkastom kašikom vaditi iz šerpe i ređati u posudu.

PRIJATNO!

img
13. 12. 2024 10:10

SuPer rasprodaja u PerSu! Popusti do 50% sve do isteka zaliha!

img
19. 02. 2025 08:43

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

img
15. 02. 2025 08:20

POMOĆ U MENOPAUZI NA BILJNOJ BAZI

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

Komentari (2)
Miodrag
12.02.2022 18:20

A dalje? Niste sve "pasteovali" ...

Siki
12.02.2022 19:46

Super vam je recept. Jedino ste propustili da pomenete šta se radi sa brašnom, šećerom, žumancima i vanilin šećerom.