TRADICIONALNE ŠNENOKLE: Pravila ih je MIlena Dravić u "METLI BEZ DRŠKE", a ovo je naš OMILJENI RECEPT!

Izvor: Ž. T. Vesti 12.02.2022 13:44 2

Šnenokle su desert francuskog porekla, ali kod nas već imaju tradiciju

TRADICIONALNE ŠNENOKLE: Pravila ih je MIlena Dravić u "METLI BEZ DRŠKE", a ovo je naš OMILJENI RECEPT!

Printscreen/Youtube

Mlade domaćice ih izbegavaju, jer veruju da je priprema komplikovana. Zapravo je jako prosto, a gotovo sve sastojke verovatno imate u kući.

SASTOJCI:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

 

  • litar mleka
  • 4 jajeta
  • 6 kašika šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 2 pune kašike brašna

Priprema

Odvojiti žumanca od belanaca. Sipati mleko u šerpu sa debelim dnom i uključiti ringlu na srednju jačinu. Dok se mleko greje, veoma čvrsto umutiti belanca. Koristiti prvo malu brzinu na mikseru, pa tek onda bržu. Taman dok mleko počne da struji, belanca će biti umućena. Smanjiti jačinu ringle na najmanje i u mleko koje struji supenom kašikom ubacivati knedle od ulupanih belanaca. Kad počnu da narastaju, okrenuti ih da se skuvaju i sa druge strane.Gotove knedle rešetkastom kašikom vaditi iz šerpe i ređati u posudu.

PRIJATNO!

Komentari (2)
Miodrag
12.02.2022 18:20

A dalje? Niste sve "pasteovali" ...

Siki
12.02.2022 19:46

Super vam je recept. Jedino ste propustili da pomenete šta se radi sa brašnom, šećerom, žumancima i vanilin šećerom.