OČISTITE pod DETALJNO: Čitavog života POGREŠNO ste koristili MOP, ovaj trik će vam UŠTEDETI vreme

Vesti 27.09.2021 15:22 0

Mokro čišćenje poda oduzima dosta vremena. To nije samo brisanje površine, jer je to najmanji napor. Čišćenje je mnogo problematičnije. Kako se već oprana prljavština ne bi raznela opet po opranom podu, koristite ovaj trik

OČISTITE pod DETALJNO: Čitavog života POGREŠNO ste koristili MOP, ovaj trik će vam UŠTEDETI vreme

Shutterstock

Jedna pametna promena dovoljna je da čišćenje poda učini mnogo lakšim i efikasnijim. Ovo briljantno rešenje zbog jednostavnosti podelio je jedan od korisnika TikToka.

Ispod videa bilo je mnogo komentara. Neki korisnici interneta oduševljeni su predstavljenim rešenjem, ali ima i onih koji su skeptični prema ovoj inovativnoj metodi čišćenja podova.


Prilikom brisanja poda, većina ljudi isušuje krpu i natapa je u istoj, već blago prljavoj vodi, ali kako bismo to uradili drugačije? Svaki put biste morali da zamenite čistu vodu. Ne nužno. Dovoljno je staviti u kantu ... drugu kantu napunjenu ključalom vodom i sredstvom za čišćenje.

Prljava voda isceđena iz mopa teče u prvu kantu, a mi je ponovo umačemo brisko u čistu vodu. Na ovaj način ne širimo zagađivače koje smo upravo uklonili. Epic! Teško je poverovati da to niko ranije nije shvatio.

Ideja sa dve kante je nesumnjivo zanimljiva, ali nije se svima dopala. Neki su istakli da pod ne treba prati toplom vodom. Brže isparava i ostavlja neugledne pruge na površini. Korisnici interneta bili su skeptični po pitanju mešanja deterdženata sa ključalom vodom. Bilo je i zabrinutosti da bi topla voda negativno uticala na materijal krpe.

Pre pranja podova neophodno je usisati ih. Ovo je posebno važno za drvene površine. Preostala prašina i prljavština mogu ogrebati pod tokom ribanjabr. Takođe je veoma važno pravilno iscediti krpu. Višak vode je posebno štetan za ploče i drvene podove, jer može dovesti do deformacije.

Komentari (0)
Loading