Jeftin ručak je itekako opcija, a kada je u pitanju gulaš onda je još bolje. Napravite 4 porcije, gde se za jednu prociju troši 65 dinara. Ukupno vam je potrebno 260 dinara, piše Ručakza200dinara.com.
Sastojci:
- 500g pilećeg belog mesa
- 500ml paradajz soka
- 1 crni luk
- 1 crvena paprika
- 300g krompira
- kašika kari praha
- pola kašičice cimeta
- kašika ljute aleve paprike
- so biber, ulje
Priprema
Luk iseći na kockice, paprike na tračice, krompire oljuštite i isecite na kockice. Piletinu iseći na kockice. U dubljoj šerpi zagrejte ulje i stavite piletinu. Pospite karijem i posolite kašičicom soli. Pržite desetak minuta, dok ne porumeni.
U šerpu sa piletinom dodajte luk, dolijte pola šolje vode da ne bi zagorelo i dinstajte pet minuta. Dodajte papriku i nalijte paradajz sos. Sipajte pola kašičice cimeta. Kuvajte desetak minuta, a onda dodajte krompir i nalijte sa pola litra vode. Začinite biberom i solju po ukusu. Sipajte alevu papriku. Poklopite i kuvajte dvadesetak minuta ili dok krompir ne omekša.
Kada je kuvano, proverite da li je dovoljno slano.
NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO
rada
23.06.2022 11:47Pa pola kg belog pilećeg je 250..a plus ostalo..onda recite ručak od 500 din.
Hifg
24.06.2022 22:16Kako za 260 dinara, koliko košta samo meso i krompir? Očigledno ne znate cene pa lupate!