Sastojci
12 tortilja
jedna zelena salata
pet veći šargarepa
dve zelene paprike
dve crvene paprike
dve kašike meda
dve kašičice senfa
dve kašike pavlake
Priprema
Pileće belo meso skuvajte u slanoj vodi ili ga ispecite. Možete ga odvojiti od ispečenog pileta. Pustiti ga da se ohladi, prepoloviti, i svaku polutku iseći na tanke režnjeve (otprilikr4-5 mm). Šargarepu oprati, očistiti i krupno izrendati na jedan tanjir. Paprike oprati, očistiti od semenki i peteljke, i četvrtinke iseckati na tanke rezance. Salatu oprati, odvojiti list po list i ostaviti na čistoj krpi da se prosuši. Tortilje 12 kom. treba da su savitljive, a ne krckave, tj. baš onakve kakve ih izvatite iz pakovanja.
Premaz za tortilje:
U većoj džezvi rastopiti dve kašike meda (samo da bude tečniji, a ne da provri) pa dodati dve kašičice senfa i dve kašike pavlake. Sve sjediniti u jednu masu.
Poređati tortilje i svaku premazati sa kašikom i po premaza koji smo ranije pripremili.
Ređamo:
- po dva lista salate
- kolutiće belog mesa (stanu otprilike 3-4)
- rendanu šargarepu
- seckane paprike
Kada smo poređali namirnice krećemo u rolanje tortilji. Sve vreme vodimo računa o krajevima (kao kod zavijanja sarmi), jer krajnji korak treba da skroz zatvori tortilju.
Ako tortilje zavijete u aluminijumsku foliju, mogu da stoje i dva dana, ali na hladnom mestu.
Prijatno!