Sastojci
12 tortilja
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
jedna zelena salata
pet veći šargarepa
dve zelene paprike
dve crvene paprike
dve kašike meda
dve kašičice senfa
dve kašike pavlake
Priprema
Pileće belo meso skuvajte u slanoj vodi ili ga ispecite. Možete ga odvojiti od ispečenog pileta. Pustiti ga da se ohladi, prepoloviti, i svaku polutku iseći na tanke režnjeve (otprilikr4-5 mm). Šargarepu oprati, očistiti i krupno izrendati na jedan tanjir. Paprike oprati, očistiti od semenki i peteljke, i četvrtinke iseckati na tanke rezance. Salatu oprati, odvojiti list po list i ostaviti na čistoj krpi da se prosuši. Tortilje 12 kom. treba da su savitljive, a ne krckave, tj. baš onakve kakve ih izvatite iz pakovanja.

Shutterstock
Premaz za tortilje:
U većoj džezvi rastopiti dve kašike meda (samo da bude tečniji, a ne da provri) pa dodati dve kašičice senfa i dve kašike pavlake. Sve sjediniti u jednu masu.
Poređati tortilje i svaku premazati sa kašikom i po premaza koji smo ranije pripremili.
Ređamo:
- po dva lista salate
- kolutiće belog mesa (stanu otprilike 3-4)
- rendanu šargarepu
- seckane paprike
Kada smo poređali namirnice krećemo u rolanje tortilji. Sve vreme vodimo računa o krajevima (kao kod zavijanja sarmi), jer krajnji korak treba da skroz zatvori tortilju.
Ako tortilje zavijete u aluminijumsku foliju, mogu da stoje i dva dana, ali na hladnom mestu.
Prijatno!