Sastojci
- oko 400 gr svežih jagoda
- 2,5 dcl slatke pavlake
- 2 dcl kisele pavlake
- 200 gr kristal - šećer
- po ukusu mlevenog keksa i čokoladnog preliva za ukras
- 3 dcl ulupane slatke pavlake ili šlaga za ukrasavanje
Priprema
Umutiti slatku pavlaku.
U kiselu pavlaku dodati šećer i mutiti dok se ne rastopi, može mikserom, može ručno.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Jagode očistiti i ispasirati, dodati kiseloj pavlaci.
U tu masu pažljivo umešati umućenu slatku pavlaku i po ukusu dodati mleveni keks, na ovu količinu dovoljno je 100 gr, ali nije obavezno.
Rasporediit masu u činijice za služenje ili u jednu veliku, pa kasnije vaditi kašikom za sladoled.
Staviti u zamrzivač da se stegne, uz povremeno mešanje da bi se izbeglo stvaranje kristala leda.
Ukrasiti šlagom ili slatkom pavlakom, prelivom od čokolade i voćem.
Prijatno!