Sastojci
- oko 400 gr svežih jagoda
- 2,5 dcl slatke pavlake
- 2 dcl kisele pavlake
- 200 gr kristal - šećer
- po ukusu mlevenog keksa i čokoladnog preliva za ukras
- 3 dcl ulupane slatke pavlake ili šlaga za ukrasavanje
Priprema
Umutiti slatku pavlaku.
U kiselu pavlaku dodati šećer i mutiti dok se ne rastopi, može mikserom, može ručno.
Jagode očistiti i ispasirati, dodati kiseloj pavlaci.
U tu masu pažljivo umešati umućenu slatku pavlaku i po ukusu dodati mleveni keks, na ovu količinu dovoljno je 100 gr, ali nije obavezno.
Rasporediit masu u činijice za služenje ili u jednu veliku, pa kasnije vaditi kašikom za sladoled.
Staviti u zamrzivač da se stegne, uz povremeno mešanje da bi se izbeglo stvaranje kristala leda.
Ukrasiti šlagom ili slatkom pavlakom, prelivom od čokolade i voćem.
Prijatno!