Ovo su TRI GLAVNA SIMPTOMA da ste dehidrirali: Trik koji traje JEDNU SEKUNDU utvrdićete da li vašem organizmu treba tečnosti

Vesti 23.05.2022 16:50 0

Dehidracija predstavlja negativan balans vode u organizmu

Ovo su TRI GLAVNA SIMPTOMA da ste dehidrirali: Trik koji traje JEDNU SEKUNDU utvrdićete da li vašem organizmu treba tečnosti

Shutterstock

Naime, sve što treba da uradite jeste da da uštinete kožu na rucu. Koža sa normalnom elastičnošću brzo će da se vrati u uobičajen položaj, ali blaga dehidritacija prouzrokokovaće usporeno vraćanje kože u normalni položaj.

 

 

To je jasan pokazatelj da je vreme za tečnost, no laiku nije uvek lako da odredi stanje svoje kože.

Naravno, postoje i daleko bolji simptomi da je naš organizam žedan. "Pre bih dehidriranje povezao s fizičkim simptomima kao što su bezvoljnost, glavobolja ili suva usta", kaže nemački dermatolog dr. Kristof Libeh.

On savetuje i da u vrelim danima moramo piti više od litar i po vode, što je najčešća preporuka o količini.

"Teško da možete popiti previše", akcentuje.

Dr Libeh kaže da je voda najbolji način da osvežimo i spolja - vodom iz slavine pređite preko dlanova i podlaktica, to će učiniti da se osećate prijatnije.

Ovaj nemački stručnjak ističe i da je najbolje izbegavati sunce ili bar biti u hladu između 11 i 16 časova. Izlaganje suncu pre i posle ovog period pomoći će vam da proizvedete dovoljnu količinu vitamin D i podignete nivo "hormona sreće".

Ipak, nikako ne zaboravite da na lice i telo nanesete kremu sa zaštitnim faktorom. "Zaštita od sunca je ključna jer je alternativa rak kože", rekao je dr Libeh.

Komentari (0)
Loading