Sastojci:
800 g šampinjona
jedan crveni luk
tri čena belog luka
250 ml soka od paradajza
50 ml tople vode
jedna kašičica mlevene začinske paprike
so
biber
dva lovorova lista
![Napravite drugačiji GULAŠ sa PEČURKAMA: Dobro poznato jelo sa još LEPŠIM ukusom i posebnim šmekom!](/data/images/2022-05-23/28373_shutterstock-2140827337_orig.jpg?t=1653297957)
Shutterstock
Priprema:
Iseckajte praziluk i crveni luk. Na ulju propržite, pa dodajte iseckani beli luk i šampinjone koje ste isekli na polovine ili četvrtine. Dinstajte dok šampinjoni ne omekšaju i ne ispari tečnost koju su pustili. Često promešajte i ako ima potrebe dolijte malo vode.
Sipajte mlevenu začinsku papriku, sok od paradajza i vodu. Dodajte so, biber i lovor. Kuvajte još oko 15-20 minuta uz povremeno mešanje. Ako želite da vam gulaš bude gušći, u onih 50 ml vode rastopite jednu kašičicu brašna ili gustina. Na kraju stavite malo svežeg peršuna.
Prijatno!
![Loading](https://najzena.alo.rs/files/img/loader.gif)