Napravite drugačiji GULAŠ sa PEČURKAMA: Dobro poznato jelo sa još LEPŠIM ukusom i posebnim šmekom!

Vesti 23.05.2022 11:26 0

Ova varijata gulaša je mnogima čak i draža

Napravite drugačiji GULAŠ sa PEČURKAMA: Dobro poznato jelo sa još LEPŠIM ukusom i posebnim šmekom!

Shutterstock

Sastojci:

800 g šampinjona

100 g praziluka
jedan crveni luk
tri čena belog luka
250 ml soka od paradajza
50 ml tople vode
jedna kašičica mlevene začinske paprike
so
biber
dva lovorova lista
Napravite drugačiji GULAŠ sa PEČURKAMA: Dobro poznato jelo sa još LEPŠIM ukusom i posebnim šmekom!

Shutterstock

 

Priprema:

Iseckajte praziluk i crveni luk. Na ulju propržite, pa dodajte iseckani beli luk i šampinjone koje ste isekli na polovine ili četvrtine. Dinstajte dok šampinjoni ne omekšaju i ne ispari tečnost koju su pustili. Često promešajte i ako ima potrebe dolijte malo vode.
Sipajte mlevenu začinsku papriku, sok od paradajza i vodu. Dodajte so, biber i lovor. Kuvajte  još oko 15-20 minuta uz povremeno mešanje. Ako želite da vam gulaš bude gušći, u onih 50 ml vode rastopite jednu kašičicu brašna ili gustina. Na kraju stavite malo svežeg peršuna.

Prijatno!

 

Komentari (0)
Loading