Smršajte uz popularni metod "90 MINUTA": Bez dijete i odricanja, ne vežbate, samo JEDNU stvar promenite

Vesti 29.05.2023 09:05 0

Britanski naučnici otkrili su sasvim novu metodu koja ćem vam pomoći da se oslobodite suvišnih kilograma pod nazivom "90 minuta"

Smršajte uz popularni metod "90 MINUTA": Bez dijete i odricanja, ne vežbate, samo JEDNU stvar promenite

Pexels

Naučnici sa britanskog univerziteta Sari predstavili su jednostavan način za mršavljenje pod nazivom "90 minuta“.

Suština ovog programa neverovatno jednostavna - samo treba da promenite vreme za doručak i večeru pomerajući ih 90 minuta napred i nazad. Prednost ovog "režima" je što ne morate da se odričete omiljene hrane ili da brojite kalorije, a kilogrami će se svakako istopiti.

U okviru studije sproveden je eksperiment u kome su nakon 10 nedelja obedovanja u isto vreme učesnici bili podeljeni u dve grupe: u jednoj nisu menjali vreme obroka, a u drugoj jesu.

Ispostavilo se da je u grupi u kojoj je vreme doručka pomereno na 90 minuta kasnije, a vreme večere 90 minuta ranije, proces mršavljenja se odvijao dva puta brže nego u drugoj grupi. Važno je napomenuti i da istraživači nisu postavili ograničenja na vrstu i količinu namirnica.

Efikasnost ove metode od "90 minuta" leži u smanjenju količine grickalica koje unosimo, posebno u večernjim satima. Osim toga, učesnici u eksperimentu su prijavili da im se apetit smanjio.

Komentari (0)
Loading