Ovog vikenda "NAORUŽAJTE" se strpljenjem: Centar Beograda se "ZATVARA", izmenjeno je više linija gradskog prevoza

Vesti 18.09.2021 09:19 0

Ako planirate da idete do grada ovog vikenda, trebalo bi prvo da pogledate da li i vaš autobus ide tamo! Danas se održava Prajd i protest antivaksera, a sutra je Pešačka nedelja, pa su zbog toga mnoge linije grandskog prevoza malo izmenjene

Ovog vikenda "NAORUŽAJTE" se strpljenjem: Centar Beograda se "ZATVARA", izmenjeno je više linija gradskog prevoza

Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

U Beogradu se danas održava gej parada, a gotovo u isto vreme i protest antimaskera, antivaksera, antiglobalista i drugih organizacija protiv najavljenih mera. U centru grada se očekuju gužve, a u skladu sa trasama i promene u linijama saobraćanja javnog prevoza, prenosi "Mondo".

Satnica gej parade je ove godine pomerena za po podne, pa će umesto uobičajenog prepodnevnog termina početi u 16 sati i trajati sve do 23 sata uveče. Učesnici će okupljanje danas započeti tradicionalno u parku Manjež, a proslava će se od 18 sati nastaviti u Muzeju Kinoteke.

Sve linije javnog prevoza koje prolaze u ovo vreme kroz centar grada, biće preusmerene alternativnim pravcima. Ovo se odnosi na trolejbuske linije koje saobraćaju od Trga republike do Slavije i obratno, ali i na autobuske linije 26, 27, 33, 37.

Linije javnog prevoza promeniće trase i u nedelju, 19. septembra, od 7 do 18 časova zbog manifestacije "Pešačka nedelja" koja će se odvijati od Slavije do Trga Republike ulicama Kralja Milana, Terazijama i Kolarčevom. U tom periodu će ove ulice biti potpuno zatvorene za saobraćaj.

Trolejbuska linija broj 29 se privremeno skraćuje do Trga Slavija i nosiće oznaku 29L, dok će vozila na linijama 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linija E2 saobraćati delimično izmenjenom trasom: Francuska, Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije broj 31 će saobraćati delimično izmenjenom trasom Studentski trg, Vasina, Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Nemanjina, Trg Slavija i dalje redovnom trasom, navodi se na sajtu gradskog Sekretarijata za javni prevoz.

Dodaje se da će autobusi sa linije 27, u smeru ka Trgu Republike, saobraćati delimicno izmenjenom trasom Bulevar kralja Aleksandra, Dečanska, Makedonska, Trg republike do terminusa.

Minibus linija broj E9 će u oba smera umesto preko Terazija saobraćati od Trga Slavija ulicama Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Makedonska, Trg republike i dalje redovno, dok vozila sa linije 22A uopšte neće saobraćati 19. septembra.

Komentari (0)
Loading