Sastojci
- 2 komada pilećeg belog mesa,
- 1 veća vrećica čipsa (ako ne volite čips, možete uzeti slane krekere),
- 50 g prezle,
- 1 kašičica mlevene ljute paprike,
- 2 kašičice suvog peršuna,
- 1 + 1 kašičice suvog mlevenog belog luka,
- 1 kašičica vegete ili obične soli,
- 1 kašičica bibera, po ukusu možete staviti i manje,
- 2 jaja,
- 100 do 150 g brašna,
- ulje za prženje
Priprema
Piletinu oprati i osušiti je kuhinjskim papirom.
Odstraniti masne delove i kožicu i naseckajte meso na kockice, ako su kockice predebele, malo ih istucite da bi bilo lakše za prženje. Piletinu posuti s pola kašičice bibera, pola kašičice vegete i kašikom suvog mlevenog belog luka i sve dobro promešati da se sjedini s piletinom.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Čips staviti u vrećicu za zamrzivač i valjkom za testo smrviti.
U posudu staviti mrvice od čipsa, prezle, mlevenu ljutu papriku, suvi peršun, beli luk, biber i so. Sve dobro izmiješati.
U jedan tanjir staviti brašno, a u drugu posudu umutiti jaja.
Svaki komad piletine uvaljati u brašno, onda u smesu od jaja i na kraju uvaljati ih dobro u smesu od čipsa. Ređati ih na papir za pečenje.
U dubljoj tavi zagrejati ulje na srednjoj temperaturi i pržiti komadiće mesa u etapama, dok vam fino ne porumene sa svih strana, oko 5 minuta.
Ocediti ih na kuhinjskom papiru.
Poslužiti ih tople sa nekim finim umakom, kečapom, zelenom salatom i po želji, prženim ili pire krompirom.