Sastojci
- 2 komada pilećeg belog mesa,
- 1 veća vrećica čipsa (ako ne volite čips, možete uzeti slane krekere),
- 50 g prezle,
- 1 kašičica mlevene ljute paprike,
- 2 kašičice suvog peršuna,
- 1 + 1 kašičice suvog mlevenog belog luka,
- 1 kašičica vegete ili obične soli,
- 1 kašičica bibera, po ukusu možete staviti i manje,
- 2 jaja,
- 100 do 150 g brašna,
- ulje za prženje
Priprema
Piletinu oprati i osušiti je kuhinjskim papirom.
Odstraniti masne delove i kožicu i naseckajte meso na kockice, ako su kockice predebele, malo ih istucite da bi bilo lakše za prženje. Piletinu posuti s pola kašičice bibera, pola kašičice vegete i kašikom suvog mlevenog belog luka i sve dobro promešati da se sjedini s piletinom.
Čips staviti u vrećicu za zamrzivač i valjkom za testo smrviti.
U posudu staviti mrvice od čipsa, prezle, mlevenu ljutu papriku, suvi peršun, beli luk, biber i so. Sve dobro izmiješati.
U jedan tanjir staviti brašno, a u drugu posudu umutiti jaja.
Svaki komad piletine uvaljati u brašno, onda u smesu od jaja i na kraju uvaljati ih dobro u smesu od čipsa. Ređati ih na papir za pečenje.
U dubljoj tavi zagrejati ulje na srednjoj temperaturi i pržiti komadiće mesa u etapama, dok vam fino ne porumene sa svih strana, oko 5 minuta.
Ocediti ih na kuhinjskom papiru.
Poslužiti ih tople sa nekim finim umakom, kečapom, zelenom salatom i po želji, prženim ili pire krompirom.