Skladištenje hrane - gornja i srednja polica frižidera
Tu trebate da držite mlečne proizvode, gotova jela, upakovanu hranu. Sve ih treba pokriti ili čuvati u hermetički zatvorenim posudama. Štetne bakterije iz sirove hrane se tada neće preneti na kuvanu hranu.
Skladištenje hrane - donja polica frižidera
Stavite sirovo meso, živinu i ribu u hermetički zatvorenim posudama trebate držati na ovoj polici. Tada neće kapljati ili dodirivati druge prehrambene proizvode. Uvek čuvajte sirovo meso na dnu frižidera da biste izbegli unakrsnu kontaminaciju.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Skladište hrane - fioka za voće i povrće
Držite povrće i voće u njoj. Pre nego što ih stavite u frižider, dobro ih operite, a zatim umotajte u papir ili plastiku sa otvorima za ventilaciju. Na taj način ćete ih zaštititi od zagađenja.
Higijena hrane – temperatura
Ne zaboravite da podesite temperaturu u frižideru na 0-5 stepeni C. Tada će se hrana sporije kvariti. Na ovoj temperaturi bakterije se ne mogu razmnožavati.
Šta još vredi zapamtiti?
Nikada ne držite otvorene limenke. U suprotnom, možete povećati rizik od kontaminacije, posebno kisele hrane.
BONUS VIDEO