USKRŠNJA POGAČA RECEPT Jednostavno se sprema, a ukus će vas oduševiti

Izvor: K.Ć. Vesti 20.04.2022 15:37 0

Najlepša uskršnja pogača

USKRŠNJA POGAČA RECEPT Jednostavno se sprema, a ukus će vas oduševiti

Printscreen/Youtube

Sastojci

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 250 ml mleka
  • 3 kašike ulja
  • 1 jaje

Za premaz:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

  • 100 g margarina

I još:

  • 4 barena jajeta
  • 1 belance

Priprema

U činiju sipati toplo mleko, izmrviti kvasac, dodati šećer i par kašika brašna. Ostaviti kvasac da se aktivira. U aktivirani kvasac dodati ulje, razmućeno jaje i promešati. So izmešati sa brašnom i dodajući u kvasac umesiti testo. Podeliti na dva dela i ostaviti da se udvostruči na toplom mestu. Svaki deo razvući u pravougaonik i premazati sa margarinom. Uviti kao štrudlu. Delove međusobno ispreplitati i saviti u krug te prebaciti u kalup 24 cm prečnika. Ostaviti na toplom mestu da raste 1 h.Staviti 4 obarena jajeta. Premazati pogaču belancetom i posuti susamom i semenom lana, zatim staviti u hladnu rernu, pa je uključiti na 200 C. Peći da lepo porumeni.

Komentari (0)
Loading