Ovo nikako NE SMETE da čistite SODOM: Smatra se da je gotovo DOBRA za sve, ali ovo ipak treba da izbegavate

Vesti 15.04.2023 15:30 0

Neke stvari ipak treba izbegavati brisati sa sodom

soda bikarbona

Shutterstock

Svi smo upoznati sa tim činjenicom da je natrijum hidrogenkarbonat, poznat kao soda bikarbona pogodna za razne stvari. Domaćinstvo, zdravlje, lepota, svuda ima može nešto dobro da donese i pomogne na po pitanju raznih problema.

Ipak u nekim situacijama bi je trebalo izbegavati.

Staklo

Kada je ova površina u pitanju, trebalo bi sodu izbegavati, ma koliko god da je nešto jako zamršljano. Abrazivno dejstvo može trajno oštetiti staklo, a to svakako da ne želite. 

Aluminijumsko posuđe

Iako je pogodno za zagorelo posuđe, kada je u pitanju aluminijumsko, treba biti oprezan. Pranje je moguće ako je veoma bitno da ga dobro isprete kako ne bi došlo do oksidacije i bojenja u braon boju. 

Napukli predmeti 

Pri sušemnju sode bikarbone talog može da uđe u razne pukotine, gde će ostaviti bele tragove. Ako želite to da izbegnete, onda nemojte napukle stvati brisati sodom. 

Drveni podovi

Prirodne materijale poput drva, soda može vremenom itekako jako da ošteti zbog njenog abrazivnog dejstva. 

Ovo nikako NE SMETE da čistite SODOM: Smatra se da je gotovo DOBRA za sve, ali ovo ipak treba da izbegavate

Shutterstock

 

Takođe, iako je poznato da izbeljuje zube, postoji ogromna mogućnost da vremenom dođe do nagrizanja površine zuba koja se zove gleđ.
Jednom oštećena gleđ se ne može sama od sebe obnoviti, kada se ošteti, nema povratka. Zato se savetuje da ovakav vid izbeljuvanja zuba ipak izbegava. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading