Očistite tvrdokorne mrlje u RERNI: Ovaj moćni sastojak svako ima u svojoj kuhinji

Vesti 30.03.2023 09:16 0

Možete efikasno da očistite rernu na svom električnom šporetu, uz pomoć sastojka koji sigurno imate u kući, oslobodićete se tvrdokornih mrlja od rerne.

Očistite tvrdokorne mrlje u RERNI: Ovaj moćni sastojak svako ima u svojoj kuhinji

Shutterstock

Jedan od mogućih načina za čišćenje unutrašnjosti rerne je tabletom za pranje sudova. Ove tablete se obično stavljaju u mašinu za pranje sudova, ali mogu da budu jednako efikasne i pri čišćenju rerne.

Prvo uklonite ostatke hrane iz rerne ako ostanu nakon upotrebe rerne. Takođe, isključite napajanje pre čišćenja. Sipajte toplu vodu u malu posudu, uklonite crvenu kuglicu sa tablete, ostavite je da se otopi u vodi, a ostatak tablete ostavite da se natopi i omekša.

Kada se tableta olabavi, počnite da je trljate po prljavim površinama unutar rerne, ali ne previše grubo da biste izbegli mogućnost oštećenja staklenih ili metalnih površina. Povremeno potapajte tabletu u vodu u kojoj je rastvorena i nastavite sa čišćenjem. Kada ste očistili željenu površinu, dodatno je prebrišite vodom i sirćetom ili deterdžentom koji inače koristite i osušite unutrašnjost suvom krpom.

Komentari (0)
Loading