Zbog OVE stvari vam mašina za sudove ne radi kako treba: Nikada ne opere sve lepo, svi pravimo istu GREŠKU!

M. O. Vesti 29.03.2023 08:00 0

Ipak nije mašina za sudove "kriva" što su sudovi izmrljani, već naša navika

Zbog OVE stvari vam mašina za sudove ne radi kako treba: Nikada ne opere sve lepo, svi pravimo istu GREŠKU!

pixabay

Smatra se da većina ljudi ispira prljavo posuđe pre nego što ga stavi u mašinu, ali stručnjaci navode da tako rade nepotreban posao, a takođe troše i novac i vreme.

Moderne mašine i deterdženti dizajnirani su tako da čiste posuđe koji je zaista prljavo, a ako ne isperete posuđe pre nego što ga stavite u mašinu, uštedećete vreme, novac, energiju i vodu. Zbog ovoga stručnjaci tvrde da je ispiranje posuđa zaista nepotreban korak.

Istraživači su sproveli niz testova sa 17 različitih mašina za posuđe, navodi Best life. Napunili su ih posuđem koje je imalo najtvrdokornije mrlje, a prethodno ga nisu ispirali vodom.

Pokazalo se da je većina mašina odradila odličan posao, a zaključeno je da zbog prethodno ispiranje mašina neće očisti posuđe kako treba.

Printscreen/TikTok

 

Stručnjak za čišćenje i organizovanje u kompaniji „Fantastic Cleaners“, Din Dejvis, navodi da "većina mašina ima ugrađen senzor za detektovanje prljavštine na posuđu i prema tome prilagođavaju pranje“.

Ako senzor detektuje da nema puno fleka i prljavštine na posuđu jer ste ga prethodno oprali, mašina možda neće tako dobro odraditi svoj deo posla.

Osim toga, i tečnost za pranje posuđa sadrži sastojke koji razbijaju čestice prljavštine koje se zalepe na posudu. Međutim, ako najpre isperete posuđe, to deterdžent čini manje efikasnim. Ne treba zaboraviti i da nepotrebno trošite vodu ako ispirete posuđe pre nego ga stavite u mašinu.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading