Sastojci:
- 1 glavica kupusa,
- 2-3 šargarepe,
- 1 veza mladog luka,
- 5-6 čenova belog luka,
- 1 celer,
- 2-3 krompira,
- zelena paprika (slatka i ljuta),
- 1-2 paradajza (može i kuvani),
- suvi začin,
- aleva paprika,
- 1 kašika brašna,
- ulje
Uputstvo: Kupus iseći na krupnije kocke i staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati paprike, list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva oko 45-50 minuta. Dodati začine i paradajz kada se kupus skuva.
U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i beli luk. Malo propržiti, dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati, pa dodati soli ako treba. Naseckati još malo peršunovog lista.
Ostaviti da krčka još minut, dva i isključiti ringlu.