Recept za SLATKI KUPUS: Posna čorba puna vlakana i vitamina, ukusnija nego MRSNA

Lana Vidović Vesti 14.04.2022 13:54 0

Pogledajte šta je baka stavila u kupus i dobila ručak prepun vitamina koji prija u ovim hladnim zimskim danima

Recept za SLATKI KUPUS: Posna čorba puna vlakana i vitamina, ukusnija nego MRSNA

Shutterstock

 

Sastojci: 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

  • 1 glavica kupusa,
  • 2-3 šargarepe,
  • 1 veza mladog luka,
  • 5-6 čenova belog luka,
  • 1 celer,
  • 2-3 krompira, 
  • zelena paprika (slatka i ljuta),
  • 1-2 paradajza (može i kuvani), 
  • suvi začin,
  • aleva paprika,
  • 1 kašika brašna,
  • ulje

Uputstvo: Kupus iseći na krupnije kocke i staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati paprike, list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva oko 45-50 minuta. Dodati začine i paradajz kada se kupus skuva.

U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i beli luk. Malo propržiti, dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati, pa dodati soli ako treba. Naseckati još malo peršunovog lista.

Ostaviti da krčka još minut, dva i isključiti ringlu.

Komentari (0)