Kada hoćemo da stavimo neku hranu da se peče, prvo što uradimo jeste da je stavimo na rešetku i ostavimo je da se peče.
Profesionalni kuvari tvrde da je tajna ukusne hrane u jednom potezu, koju kada budemo otkrili više se nikada nećemo vraćati na klasično spremanje hrane.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Shutterstock
Vaše jelo će uvek biti kao iz restorana a sve što treba da uradite jeste da izvadite rešetku i da hranu stavite da se peče na dnu rerne.
Kažu da se tako najbolje sprema pica, hleb ili celo pile ili ćurka, budući da spremanje na takav način zbog tople donje površine rerne koja je u kontaktu sa hranom daje sjajan ukus.
Kada sklonite rešetke i stavite papir za pečenje, uključite rernu na 250 stepeni.
Pre probavanja ovog trika proverite da li vaša rerna ima čvrsto dno, jer ako ima otvor na dnu, može da se izazovu problemi ako se blokira ili zatvori.
BONUS VIDEO

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu
