Ovo jelo je pravi izbor za zdrav i lagan obrok. Iako postoji nekoliko verzija ove salate mi vam donosimo originalan recept, a sada u svom domu možete napraviti jelo koje je na skoro svakom meniju u restoranima.
Sastojci:
- 300 g belog mesa
- 60 g tanko sečene pančete
- 2 parčeta tost hleba
- 2 paradajza
- parmezan
Sastojci za preliv:
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika pavlake
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 žumance
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica senfa
- limunov sok
- so
Priprema
Piletinu isecite na tanke trakice, pa je ispržite u tiganju. Salatu takođe iseckajte da bi bolje upila preliv. Za preliv u posudu stavite žumance zajedno sa senfom i limunovim sokom. Dodajte maslinovo ulje i sve mešajte dok ne dobijete glatku smesu. U preliv stavite beli luk, koji ste prethodno iseckali na sitno. Dodajte pavlaku i majonez, pa sve fino sjedinite.
Tost hleb malo ispecite u tosteru pa ga iseckajte na kockice, dodajte salatu, malo piletine i preliva, pa sve izmešajte. Prebacite sve u jednu činiju, pa na vrhu poređajte ostatak piletine, isečen paradajz i isprženu pančetu, a na kraju pospite parmezan.
BONUS VIDEO