Ovo jelo je pravi izbor za zdrav i lagan obrok. Iako postoji nekoliko verzija ove salate mi vam donosimo originalan recept, a sada u svom domu možete napraviti jelo koje je na skoro svakom meniju u restoranima.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
- 300 g belog mesa
- 60 g tanko sečene pančete
- 2 parčeta tost hleba
- 2 paradajza
- parmezan
Sastojci za preliv:
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika pavlake
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 žumance
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica senfa
- limunov sok
- so
Priprema
Piletinu isecite na tanke trakice, pa je ispržite u tiganju. Salatu takođe iseckajte da bi bolje upila preliv. Za preliv u posudu stavite žumance zajedno sa senfom i limunovim sokom. Dodajte maslinovo ulje i sve mešajte dok ne dobijete glatku smesu. U preliv stavite beli luk, koji ste prethodno iseckali na sitno. Dodajte pavlaku i majonez, pa sve fino sjedinite.
Tost hleb malo ispecite u tosteru pa ga iseckajte na kockice, dodajte salatu, malo piletine i preliva, pa sve izmešajte. Prebacite sve u jednu činiju, pa na vrhu poređajte ostatak piletine, isečen paradajz i isprženu pančetu, a na kraju pospite parmezan.
BONUS VIDEO