Ko kaže da tokom posta morate da se odreknete slasnih palačinki? Tu je sjajan recept prilagođen posnim danima. Palačinke spremljene na ovaj način mekane su i ukusne, kao i mrsne.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
- 1 l tople vode
- 500 g brašna
- 1,5 kašika šećera
- 8 kašika ulja
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1,5 kašičica sode bikarbone
- dva prstohvata soli
Priprema:
U brašno umešati sastojke pa dodati vodu. Sve izmešati ručno žicom za mućenje i peći u teflonskom tiganju. Pre pečenja svake palačinke sipajte kap - dve ulja.
Napomena: Od ove mere se dobije oko 20 palačinki, zavisno od toga koliko testa stavljate. Može da se desi da budu malo krute nakon pečenja, ali sve što treba da uradite jeste da ih ostavite da odstoje 15 minuta nenamazane, pa će se fino omekšati.
BONUS VIDEO