Ne znate šta ćete za VEČERU: Nesvakidašnja PITA sa RIBOM, sprema se BRZO, a ukus je i više nego DOBAR

Vesti 31.03.2022 18:00 0

Jako jednostavno se pravi a nećete moći da poverujete koliko je ukusna.

Ne znate šta ćete za VEČERU: Nesvakidašnja PITA sa RIBOM, sprema se BRZO, a ukus je i više nego DOBAR

Shutterstock

SASTOJCI:

  • Tri filea oslića ili bilo koje ribe,
  • dve veze mladog luka,
  • 150 gr kačkavalja (posni ili običan),
  • 280 gr babi spanaća,
  • četiri kore za pitu,

ZAČINI: biber i ulje. 

PRIPREMA:

Ugrejte rernu na 200 C. Filete zamrznutog oslića prelijte ključalom vodom i ostavite sa strane.(Ukoliko koristite svežu ribu, ovaj korak preskočite.)
Luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja dva do tri minuta.
Dodajte spanać pa mešajte dok spanać ne omekša (oko pet minuta). Dodajte 80 ml vode (oko trećine šolje od 250 ml).
Narendajte preko spanaća skoro sav kačkavalj. (Ostavite malo za posipanje, na kraju.)
Sklonite sa ringle i prekrijte jednom po jednom korom.
Narendajte preostali kaškavaj i pospite jednom kašičicom ulja. Pecite 30 minuta na 200 C ili malo duže, u zavisnosti od Vaše rerne. 

Prijatno!

Komentari (0)
Loading