Dinstani crni luk, paprika, sir, peršun i ljuta papričica pretvaraju jaja u pravu gozbu a kockice avokada su šlag na torti!
Umesto paprike može se koristiti kukuruz, avokado se može dodati kajgani pre serviranja a komadići avokada se mogu pomešati sa vašim omiljenim sosom i sipati preko omleta sa sirom.
Avokado možemo i da izmeljemo a zatim da pomešamo sa seckanim crnim lukom, sokom od limuna, solju i biberom pa premažemo preko tosta ili svežeg đevreka. Ovakav namaz je i zdrav i ukusan u isto vreme, a daleko bolja opcija od uobičajenog namaza od krem sira.
Sastojci
- 1 zreli avokado
- 1 kašika biljnog ulja
- 1/2 šolje iseckanog crnog luka
- 1 šolja iseckane paprike
- 6 jaja
- 2 kašike seckanog peršuna
- 3/4 kašičice ljutog sosa
- 1/2 kašičice soli
- 3/4 šolje iscepkanih tortilja
- 1/2 šolje rendanog sira
Način pripreme
Presecite avokado na pola preko sredine, izvadite mesnati deo i iseckajte na kockice i ostavite sa strane. Na vrućem ulju propržite luk i papriku, umutite jaja, peršun, ljuti sos i so i zajedno sa tortiljama sipajte u tiganj. Pržite dok jaja ne očvrsnu ali ipak ostanu mekana. Pospite sir preko, poklopite i pomerite sa ringle. Neka ostane pokriveno oko 1 minut dok se sir ne otopi. Podelite smesu na 4 tanjira i stavite odozgo avokado.
Sadržaj se može preuzimati, ali isključivo uz jasno i vidiljivo imenovanje izvora informacije u vidu linka: https://dijetarecepti.rs/idealan-dorucak-sa-avokadom/