Kada kažemo "štrudla", pomislimo na slatke sa makom, jabukama, višnjama...
Međutim, kada probate slanu štrudlu, ona će vam postati glavna asocijacija za tu reč.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
U nastavku recept!
Sastojci:
Za testo:
- 100 g kisele pavlake 20%mm
- 1 žumance
- 10 kašika ulja (80ml)
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 250-280 g brašna
Za punjenje:
- 100 g sira
- 100 g šunke po izboru
- 1 belance
- 40-50 g susama
Priprema:
Pavlaku i žumance sjedinite kašikom. Zatim dodajte ulje, opet promešajte, pa so i prašak za pecivo. Opet promešajte pa dodajte polovinu brašna, kašikom sjedinite, pa dodajte drugu polovinu i tada umesite testo rukama. Pokrijte i ostavite da odmori 10 minuta. Razvucite testo dimenzija 24×30 cm (približno). Podelite na trake približne širine 6 cm.
Sir usitnite, pa po dužini svake trake stavite sir. Na sir stavite po jedan listić šunke. Zatvorite ivice testa i malo prstima spljoštite. Premažite belancetom i isecite štrudle. Zatim svaku uvaljajte u susam. Pecite na plehu obloženom pek papirom na 200°C oko 15-20 minuta.