Količina je dovoljna za četiri osobe.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea (4 filea)
- 1 kašika Vegete
- Grančica ružmarina
- 600 g krompira
- 100 g ricotta sira
- So
- 250 g Zamrznutog mladog graška
Priprema:
- Pileće file pospite Vegetom, zabodite male grančice ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih oklagiom malo stanjite.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
- Krompir skuvajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa ga izgnječite. Dodajte ricottu i peršun, a potom sve izmešajte. Od dobijene smese napravite valjak, naseckajte na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki stisnite u sredini i stavite ih da se kuvaju u provrelu malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocedite ih.
- Pileće file stavite u tiganj na zagrijano maslinovo ulje da je strana gde je ružmarin bude okrenuta prema dole.
- Piletinu izvadite kada je gotova, a u istu masnoću stavite njoke, ispržite ih da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još malo pržite da grašak omekša, po potrebi dodajte malo vode u kojoj su se kuhali njoke.