Uživajte u današnjem RUČKU: Piletina sa DOMAĆIM hrskavim njokama koju ćete rado opet spremati

Naj žena Vesti 06.03.2022 14:20 0

Savršena kombinacija za danasšnji ručak

Uživajte u današnjem RUČKU: Piletina sa DOMAĆIM hrskavim njokama koju ćete rado opet spremati

Shutterstock

Količina je dovoljna za četiri osobe.

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea (4 filea)
  • 1 kašika Vegete
  • Grančica ružmarina 
  • 600 g krompira
  • 100 g ricotta sira
  • So
  • 250 g Zamrznutog mladog graška 

Priprema:

- Pileće file pospite Vegetom, zabodite male grančice ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih oklagiom malo stanjite.

- Krompir skuvajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa ga izgnječite. Dodajte ricottu i peršun, a potom sve izmešajte. Od dobijene smese napravite valjak, naseckajte na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki stisnite u sredini i stavite ih da se kuvaju u provrelu malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocedite ih.

- Pileće file stavite u tiganj na zagrijano maslinovo ulje da je strana gde je ružmarin bude okrenuta prema dole. 

- Piletinu izvadite kada je gotova, a u istu masnoću stavite njoke, ispržite ih da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još malo pržite da grašak omekša, po potrebi dodajte malo vode u kojoj su se kuhali njoke.

 

Komentari (0)
Loading