Količina je dovoljna za četiri osobe.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea (4 filea)
- 1 kašika Vegete
- Grančica ružmarina
- 600 g krompira
- 100 g ricotta sira
- So
- 250 g Zamrznutog mladog graška
Priprema:
- Pileće file pospite Vegetom, zabodite male grančice ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih oklagiom malo stanjite.
- Krompir skuvajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa ga izgnječite. Dodajte ricottu i peršun, a potom sve izmešajte. Od dobijene smese napravite valjak, naseckajte na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki stisnite u sredini i stavite ih da se kuvaju u provrelu malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocedite ih.
- Pileće file stavite u tiganj na zagrijano maslinovo ulje da je strana gde je ružmarin bude okrenuta prema dole.
- Piletinu izvadite kada je gotova, a u istu masnoću stavite njoke, ispržite ih da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još malo pržite da grašak omekša, po potrebi dodajte malo vode u kojoj su se kuhali njoke.