Sastojci:
- 3 dl slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 50 g tamne čokolade
- 1 kašikica ekstrakta vanile (ili vanilin šećer)
- 200 g višanja
- 2 kašike Smeđeg šećera (ako nema može i beli)
- oko 100 g čokoladnih biskvita
- 1 kom Šlag pene i po potrebi mleko za šlag
Priprema:
- Višnje, očišćene od koštica pomešajte i prokuvajte sa smeđim šećerom, neka kuva 5-6 minuta. Ostaviti da se ohladi.
- Slatku pavlaku umutiti, dodati šećer u prahu i vanilin šećer (ili ekstrakt od vanile) i sve još umutiti, odvojiti jedan deo kreme pa dodati istopljenu čokoladu i dobro izmešati.
- U čaše staviti izlomljeni biskvit, preliti sa malo sirupa od višanja, zatim ređati belu kremu, ponovo izlomljeni biskvit, zatim sirup od višanja i čokoladnu kremu
- Ukrasiti šlagom i ostaviti da se rashladi.
PRIJATNO
![Loading](https://najzena.alo.rs/files/img/loader.gif)