Rešite PROBLEME u domu za tili čas: Ako se zaglavila fioka ili vam škripe vrata, iskoristite SASTOJAK koji svi imamo u KUĆI

M. G. Vesti 01.03.2022 12:40 0

Zaglavila vam se fioka, nervira vas stalno škripanje vrata ili vam se prsten zaglavio na prstu? Te probleme za tren oka može da reši običan sapun.

vrata

Shutterstock

Iako mnogi preferiraju tečni sapun, i dalje u gotovo svakoj kući možete da pronađete običan čvrsti sapun.

Čak 48 posto Amerikanaca veruje da se na čvstom sapunu zadržavaju klice nakon korištenja zbog čega se češće odlučuju za onaj u tečnom obliku, piše Lifehacker.

Bez obzira na to koji tip sapuna više volite da koristite za pranje ruku, dobro je da u kući imate čvrst sapun koji osim za pranje ruku možete da koristite i za druge namene.


1. Olakšajte otvaranje i zatvaranje fioka

Ako vaše fioke na nekom komadu nameštaja glave ili se teško otvaraju ili zatvaraju, utrljajte suvi komad sapuna na njihove stranice i donje klizače. To posebno dobro funkcioniše s drvenim fiokama. Nakon ovog tretmana opet će se otvarati bez muke.

2. Koristite ga kao jastučić za igle

Kada nešto šijete ručno, koristite komad sapuna kao jastučić za igle. Tako će vam igle uvek biti pri ruci, a istovremeno će tokom šivenja lako i jednostavno kliziti kroz sve vrste tkanina, piše 24sata.hr.

3. Sprečite da vam ljubimci uništavaju nameštaj

Pokazalo se da kućni ljubimci koji žvaču ili grizu nameštaj ne vole ukus sapuna. Kako biste ih sprečili da unište kauč ili neki drugi kućni predmet, istrljajte ga sapunom. Miris će ih odbiti i štenci će odustati od namere da uživaju grickajući neki od njih.

Rešite PROBLEME u domu za tili čas: Ako se zaglavila fioka ili vam škripe vrata, iskoristite SASTOJAK koji svi imamo u KUĆI

pixabay

 


4. Popravite bravu koja glavi

Ako vam ključ zapinje u bravi ili imate utisak da se teško okreće, protrljajte ga o komad suvog sapuna. Zatim ključ vratite u bravu i otključajte i ponovo zaključajte nekoliko puta dok se ne otvori glatko.

5. Zaustavite škripanje šarki

Navlažite komadić sapuna, ugurajte ga između dovratnika i šarke koja škripi pa nekoliko puta otvorite i zatvorite vrata. Takođe možete utrljati suvi sapun direktno na šarku i nakon toga bi iritantni zvuk trebalo da nestane zauvek.

6. Zaustavite škripanje podnih daski

Ako na terasi ili u kući kao podnu oblogu koristite podne daske, s vremenom bi mogle da počnu da škripe. Problemu ćete doskočiti ako navlažite komadić sapuna i nanesete ga u pukotine između škripavih podnih dasaka.

6. Skinite prsten s prsta

Ako se prsten teško skida s prsta ili se zaglavio, natrljajte što veći deo prstena i kožu oko njega suvim komadom sapuna. Zatim operite ruke i lagano pod vodom skinite prsten.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading