Sastojci
Krem 1
- štapić vanile
- 2,5 dl slatke pavlake
- 1/4 kašičice soli
- 100 grama čećera u prahu
- 2 kesice želatina
- malo mleka
Krem 2
- 2 dl kisele pavlake
- 2,5 dl slatke pavlake
Priprema
Raseću štapiće vanile nožem pa izvaditi semenke. Za prvi krem staviti u šerpu slatku pavlaku, šećer, so i štapić vanile, ali sa semenkama. Dok se to kuva, rastopiti želatin u malo mleka. Kad provri, skloniti sa vatre, izvaditi štapić vanile i dodati želatin.
Dobro umutiti sa žicom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi uz povremeno mešanje.
Za krem 2, umutiti slatku pavlaku i dodati joj razmućenu kiselu pavlaku. U ohlađen prvi krem, lagano dodati drugi krem.
Razliti u odgovarajuće posude i ostaviti najmanje 2 sata u frižideru.
Prijatno!