Sastojci:
- 4 veća krompira
- 1 crveni luk
- 1 šargarepa
- 2 zelene paprike
- Aleva paprika
- Vegeta
- Suvi peršin
- So
- Biber
- 500 g njoka
- 4 Kranjske kobasice ili neke njoj slične
Priprema:
- Iseckati sve sastojke na sitne kockice (luk malo sitnije). Kobasicu na kolutiće.-
- U lonac staviti malo putera i otopiti, pa propržiti luk. Pržiti nekih 7 min. Zatim dodati sve sastojke i propržiti još nekih 5 minuta. Konstantno mešati.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
- Dodati začine.
- U lonac sipati vode da sve namernice budu prekrivene (ovo zavisi od količine namernica koje se koriste)
Kuvati dok krompir i paprika ne omekšaju.
U drugom loncu skuvati njoke i nakon što one budu gotove sve spojiti. Ovo jelo se može praviti i bez njoki.