Tradicionalni VLAŠKI paprikaš na poseban način: Rastresita PILETINA sa sočnim umakom ODUŠEVIĆE vaše ukućane

Izvor: Najžena Vesti 02.02.2022 12:28 1

Okušajte i nećete zažaliti

Tradicionalni VLAŠKI paprikaš na poseban način: Rastresita PILETINA sa sočnim umakom ODUŠEVIĆE vaše ukućane

Printscreen/Youtube

Ovo jelo je jedno od najpoznatijih u Istočnoj Srbiji, koja se ističe svojim prirodnim lepotama, etničkom raznovrsnošću, ukusnim specijalitetima.

Isprobajte VLAŠKI PILEĆI PAPRIKAŠ!

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Sastojci:

  • 1 pile,
  • kašika brašna,
  • kašika slatke začinske paprike,
  • 2 sveže zelene paprike, 2 paradajza, glavica crnog luka,
  • 2 kašike suvog biljnog začina,
  • 2 čena belog luka,
  • ulje,
  • so,
  • crni mleveni biber,
  • 100 ml kiselog mleka

PRIPREMA

Crni i beli luk iseckajte i pržite u šerpi na zagrejanom ulju. Pile istranžirajte, svaki komad posolite, pobiberite, poprskajte mešavinom začina i ubacite u šerpu. Oljuštite paradajz, isecite ga na kocke, stavite u paprikaš i kuvajte. U poseban sud sipajte kiselo mleko, dodajte mu brašno, 100 ml vode, mešavinu začina i mešajte žicom za mućenje. Tu smesu sipajte u paprikaš nakon 20 minuta, pustite da se kuva još pet minuta i potom sklonite s vatre.

Komentari (1)
sasa
02.02.2022 19:35

Po ovome ispada da se sprema 25 min. Piletina ne moze da bude termicki pravilno obradjena posle 25 minute ni u kom slucaju. Neso je jos uvek zivo i zilavo. Nemate si pojma!