Ovo jelo je jedno od najpoznatijih u Istočnoj Srbiji, koja se ističe svojim prirodnim lepotama, etničkom raznovrsnošću, ukusnim specijalitetima.
Isprobajte VLAŠKI PILEĆI PAPRIKAŠ!
Sastojci:
- 1 pile,
- kašika brašna,
- kašika slatke začinske paprike,
- 2 sveže zelene paprike, 2 paradajza, glavica crnog luka,
- 2 kašike suvog biljnog začina,
- 2 čena belog luka,
- ulje,
- so,
- crni mleveni biber,
- 100 ml kiselog mleka
PRIPREMA
Crni i beli luk iseckajte i pržite u šerpi na zagrejanom ulju. Pile istranžirajte, svaki komad posolite, pobiberite, poprskajte mešavinom začina i ubacite u šerpu. Oljuštite paradajz, isecite ga na kocke, stavite u paprikaš i kuvajte. U poseban sud sipajte kiselo mleko, dodajte mu brašno, 100 ml vode, mešavinu začina i mešajte žicom za mućenje. Tu smesu sipajte u paprikaš nakon 20 minuta, pustite da se kuva još pet minuta i potom sklonite s vatre.
sasa
02.02.2022 19:35Po ovome ispada da se sprema 25 min. Piletina ne moze da bude termicki pravilno obradjena posle 25 minute ni u kom slucaju. Neso je jos uvek zivo i zilavo. Nemate si pojma!