Za meku kosu kao svila: Ovaj preparat ne košta ništa, regeneriše kosu, podstiče rast i štiti od oštećenja

Slobodanka Ćorić Vesti 06.11.2025 16:42 0

Ako vam je kosa suva, lomljiva, bez sjaja i „bira stranu“, možda se rešenje krije u potpuno jednostavnoj namirnici

Kosa

Printscreen/Instagram

Zdrava, duga i negovana kosa želja je gotovo svake žene. Ipak, mnoge od nas, bez obzira na trud, pažnju i skupu negu, osećaju da ne postižu rezultat koji žele.

Naviknute smo na određene rutine – neke veruju u „čarobne“ šampone koji navodno ubrzavaju rast i čuvaju vlasište, dok druge ne mogu da zamisle pranje bez bogatih maski koje omekšavaju kosu. Ima i onih koje redovno koriste ricinusovo ulje, razne preprate i ampule za jačanje dlake… ali, jedno nam je svima zajedničko: uvek tragamo za načinom da nam kosa izgleda bolje.

Ako vam je kosa suva, lomljiva, bez sjaja i „bira stranu“, možda se rešenje krije u potpuno jednostavnoj namirnici – pirinču.

Mnoge žene u Aziji već vekovima koriste pirinčanu vodu kao osnovu svoje rutine lepote. Smatra se da upravo ona doprinosi njihovoj svilenkastoj, glatkoj, snažnoj kosi i zdravom, blistavom tenu. Pirinčana voda bogata je aminokiselinama, magnezijumom, selenom, folnom kiselinom i nijacinom – pravim „hranljivim koktelom“ za kosu.

Šta pirinčana voda radi vašoj kosi?

  • Obnavlja oštećene vlasi
  • Omekšava i daje prirodan sjaj
  • Olakšava raščešljavanje bez balzama
  • Jača koren i podstiče rast

Kako se priprema?
U šerpu sipajte 1 litar vode i dodajte 3 kašike pirinča. Kuvajte oko 20–30 minuta. Procedite, ostavite da se prohladi i tom vodom isperite kosu kao završni korak posle šamponiranja.

Mnoge žene tvrde da rezultati postaju primetni već posle par nedelja – kosa je mekša, punija i manje se mrsi. Ako želite intenzivniji efekat, vodu možete blago umasirati u teme kako bi hranljivi sastojci dopreli do korena.

Brža verzija (bez kuvanja):
Pirinčana voda se može napraviti i tako što pirinač potopite u vodu i ostavite da odstoji 24 sata. Efekat je gotovo isti.

Najbolje je da ovaj tretman ponavljate 2 puta nedeljno. Ako pripremite veću količinu, slobodno je čuvajte u frižideru nekoliko dana.

Komentari (0)
Loading