Jedna žena iz Subotice samo ovo dodaje u brašno: Hleb bude mekan danima, ne bude bajat ni posle 4 dana

Nedeljko Tišanović Vesti 16.10.2025 14:21 0

Ako želite da vaš domaći hleb ostane mekan i svež danima, postoji jedan jednostavan trik koji menja sve.

hleb

Shutterstock

Dodavanje samo jedne kašike jogurta u testo za hleb značajno poboljšava njegovu teksturu i svežinu.

Jogurt zadržava vlagu, pomaže fermentaciji i daje blagu aromu, što omogućava da hleb ne mrvi se, ne suši i ostaje mekan i svež danima.

Jedna domaćica iz Subotice otkrila je da od kada dodaje jogurt u standardnu smesu od brašna, vode, kvasca i soli, njen hleb traje duže i svi traže recept.


Jogurt se može kombinovati i sa mlekom za još mekšu koru i savršeno funkcioniše sa svim vrstama brašna, uključujući belo, integralno i raženo.

Dodatni trik za očuvanje svežine je da se hleb, dok je još mlak, umota u čistu kuhinjsku krpu i stavi u zatvorenu posudu.


Ovako pripremljen hleb ostaje mekan, vlažan i savršen, bez dodataka ili konzervansa.

Bonus video: 
 
@najzena.rs ALBANKA MAJA JE PROMENILA VERU ZBOG DARKA IZ ALEKSINCA, EVO KAKO SU NJENI REAGOVALI #najzena #zena #fyf #fyp #viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading