Kada dođe toplije vreme, potrebna nam je i laganija hrana. Naravno, ukoliko je moguće spremiti je bez uključivanja šporeta, to je još jedan veliki plus.
Brusketa je idealna kao lagano predjelo ili večera. Na prepečeni hleb možete staviti bilo koje dodatke. Kada je paradajz u seozoni, neizostavna mi je klasična kombinacija sa mocarelom, maslinama, bosiljkom i maslinovim uljem.
• 2 paradajza
• 100g mocarele
• 100g crnih maslina
• 1 čen belog luka
• so, biber, origano
• bosiljak
• masinovo ulje
• baget ili hleb po želji
Priprema
Hleb iseći na kriške debljine oko 1cm i tostirati u tostu ili blago propržiti na maslinovom ulju.
Kada je hleb gotov, čenom belog luka preći preko površine kriške, kako bi beli luk ostavio suptilnu notu svog ukusa. Kašikom staviti dodatke na hleb. Servirati na tanjiru i preliti sa malo maslinovog ulja.
*Dodatni savet: Ukoliko koristite baget, secite kriške pod uglom, kako bi površina na koju stavljate dodatke bila veća. Pazite da parčići ne budu pretanki, kako bi mogli da izdrže sve dodatke bez lomljenja i savijanja.
Beli luk, kojim ste prešli preko površine hleba, možete iseckati i dodati u smesu.
Prijatno!