Sigurno vam se desilo da na pijaci ili u prodavnici kupite breskve koje izgledaju savršeno, ali kada ih zagrizete tvrde su, zelene i bezukusne. Umesto da čekate danima da breskve prirodno sazru, isprobajte jednostavan trik koji je otkrila jedna baka, a rezultat su savršeno mekane i slatke breskve već sutradan!
Šta vam je potrebno?
- 1 smeđa papirna kesa
- 1 zrela banana
- tvrde breskve
Kako trik funkcioniše?
Uzmite smeđu papirnu kesu i u nju stavite breskve koje nisu zrele. Dodajte jednu zrelu bananu, to je ključna stvar, jer oslobađa etilen, prirodni gas koji ubrzava zrenje voća.
Zatvorite kesu i ostavite je na dnevnom svetlu, najbolje pored prozora gde dopiru sunčevi zraci. Nakon samo 24 sata, breskve će biti znatno mekše, slađe i spremne za uživanje. Baka u svom videu tvrdi: “Samo ih ostavite 24 sata na suncu u kesi i dobićete najslađe breskve ikada.” Ovaj trik ne radi samo za breskve, nego na isti način možete omekšati i paradajz koji nije dovoljno zreo.
Anketa:
Možda vas zanima…