Peglana paprika je kraljica zimnice: Bez konzervansa, pravi se vrlo lako i brzo - omiljena salata na svim slavama!

Vesti 03.09.2025 14:15 0

Dodatni plus je što se ova salata pravi veoma lako, pa vam neće oduzeta mnogo vremena, a imaćete neverovatan prilog togom cele zime.

zimnica

Shutterstock

U jeku je pripema zimnice, a mi vam donosimo preukusan recept sa crvenim paprikama, kojem baš niko nije mogao da odoli.

Dodatni plus je što se ova salata pravi veoma lako, pa vam neće oduzeta mnogo vremena, a imaćete neverovatan prilog togom cele zime.

Sastojci:

  • 5 kg crvenih paprika
  • 100 g šećera
  • 500 ml ulja
  • 2 glavice belog luka
  • 500 ml sirćeta
  • 200 g soli
  • veza peršuna
  • 1 kašičica bibera u zrnu

Priprema:

Dobro operete paprike i očistite od semenki. Nakon toga ih isecite na malo deblje trake.

zimnica

Shutterstock

 

 

Zatim poređajte jedan red paprika, pa pospite so i šećer, a zatim sve prelijte sirćetom i uljem. Potom ponovite postupak, sve dok ne potrošite sve sastojke. Ostavite paprike da odstoje nekoliko sati ili preko noći.

Kada omekšaju ređajte u sterilisante staklene tegle, gde ćete između njih dodavati peršun, beli luk i biber u zrnu. Na kraju sve paprike prelijte smesom koja je ostala od paprika i pritisnite ih plastičnom rešetkom, piše Informer.

 

Anketa:

Create your own user feedback survey c.id

 

Komentari (0)
Loading