Sastojci:
- 600 grama mlevene junetine
- dve glavice luka
- šargarepa
- celer
- 14 krompira, tanko isečenih
- 4 jajeta
- suvi začin
- biber
- ruzmarin
- aleva paprika
- pavlaka
- bosiljak
- koncentrat paradajza
- ulje
- senf
- beli luk
Priprema: Propržite na ulju celer, luk i šargarepu, zatim dodajte meso i malo vode. Kada se dobro izdinsta, dodajte suvi začin, biber, alevu papriku, kašičicu koncentrata paradajza, malo bosiljka i ruzmarina i čeno belog luka.
Kromprir secite na kolutove. U odvojenoj posudi pospite ga biberom i suvim začinom i dodajte malo senfa. Poređajte krompir, pa meso i krompir. Nalijte vodu i pecite na 200 stepeni sat vremena. Nakon toga umutite četiri jajeta i kašiku pavlake i prelijte. Pecite još 20 minuta.