Svi misle da je jednostavno, ali ovako se dobija najbolji ukus: Evo kako se prže kobasice, kuvar britanske kraljice otkrio trik zlata vredan

Nedeljko Tišanović Vesti 17.08.2025 18:26 0

Mnogi misle da znaju kako da isprže kobasice, ali poznati kuvar Džef Bejker, koji je kuvao i za britansku kraljicu, otkriva da se često prave iste greške zbog kojih meso puca ili postaje suvo.

kobasice

Shutterstock

On deli jednostavne korake kako da kobasice uvek budu sočne, mekane i sa savršenom hrskavom koricom.

Pre svega, kobasice ne treba odmah stavljati iz frižidera u tiganj – najbolje je ostaviti ih 20 minuta na sobnoj temperaturi kako bi se ravnomerno ispekle.

Tiganj treba da bude masivan, sa neprijanjajućim dnom, umerenije zagrejan, a umesto običnog ulja preporučuje se kašičica pačje ili guščje masti. Kobasice je važno okretati redovno i pržiti na niskoj do srednjoj temperaturi, a deblje komade dovoljno je peći oko 10–12 minuta. Kada se skinu s vatre, trebalo bi ih ostaviti da odstoje nekoliko minuta, kako bi meso ostalo sočno.

Najveće greške, prema Bejkeru, jesu bockanje omota (jer sok izlazi napolje), prženje u dubokom ulju (koje isušuje meso) i pečenje u rerni (zbog čega nema hrskave korice).

Prateći ove savete, svako može da spremi kobasice koje ne pucaju, ostaju sočne i imaju miris kao iz vrhunskog restorana.

Bonus video: 

@najzena.rs Rekli su joj da izgleda jeftino - odgovorila im je slikajući se u džaku za krompir #najzena #zena #žene #merlinmonroe #celebrity ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading